مهاجرت؛ کلمهای آسان اما تصمیمی سخت و سرنوشتساز! معمولاً مهاجرت با هدف بهبود شرایط فردی و خانوادگی انجام میشود، با این حال این مسیر، قطعاً مسیر پرچالشی است. برای آشنایی با صفر تا 100 مهاجرت در ادامه این مقاله با ما همراه باشید.
مهاجرت
فهرست مطالب
- مهاجرت چیست؟
- انواع مهاجرت
- مهاجرت به کدام کشور بهتر است؟
- چگونه مهاجرت کنیم؟
- هزینه مهاجرت
- شرایط مهاجرت
- مدارک لازم برای مهاجرت
- فرق مهاجرت و گپناهندگی
- ویزای همراه در انواع روش های مهاجرت
- روش های مهاجرت متخصصان
مهاجرت چیست؟
اگر بخواهید کوچ یا مهاجرت را تعریف کنید باید بدانید، معنی مهاجرت جابهجایی افراد از یک مکان به مکان دیگر است. عموما روند مهاجرت به این صورت است که از یک منطقه با امکانات کمتر به جایی پیشرفته و با امکانات بیشتر انجام میشود؛ البته شاید تا به حال عبارت مهاجرت معکوس به گوش شما خورده باشد؛ معنی مهاجرت معکوس دقیقا روندی برعکس پروسه مهاجرت است. در مهاجرت معکوس افراد از مناطق پیشرفتهتر به مناطق با امکانات کمتر کوچ میکنند؛ بهعنوان مثال میتوان به مهاجرت و بازگشت افراد از شهرها به روستاها اشاره کرد.
بازگشت کسانی که پس از اقدام به مهاجرت از ایران به کشورهای پیشرفته، به وطن بازمیگردند هم مثال دیگری از مهاجرت معکوس است زیرا طی آن افراد به دلایل متنوعی مانند تحصیل، کار و یا زندگی با رفاه بیشتر اقدام به مهاجرت میکنند.
با توجه به تجربه کسانی که مهاجرت کردند، مهاجرت و دلتنگی ناشی از دوری خانواده یکی از دلایل مهاجرت معکوس است. بسیاری از افراد که به دنبال مهاجرت فوری هستند به روشهایی مانند مهاجرت قاچاقی روی میآورند؛ این در صورتی است که میتوان با تحقیق کافی، با توجه به شرایط افراد، برای هر کس یک روش مهاجرت قانونی و مطمئن پیدا کرد. در این مسیر برخی از روشها پربازدهتر و آسانتر هستند. به عنوان مثال و به صورت کلی میتوان گفت مهاجرت نخبگان آسانتر از متقاضیان مهاجرت خانوادگی است. از سوی دیگر شاید به سختی بتوان روشهایی را پیدا کرد که به مهاجرت رایگان و یا کم هزینه منجر شوند و بتوان به کمک آنها مهاجرت بدون پول را تجربه کرد.
مهاجرت به چه معنایی است؟
انواع مهاجرت
برای مهاجرت به هر یک از کشورهای موردنظر، روشهای زیادی وجود دارد. برخی از کشورها مانند استرالیا برنامههای متعدد و متنوعی دارند؛ ما در این مطلب مشهورترین و پرطرفدارترین روشهای مهاجرتی و شرایط هر کدام را به صورت کلی بررسی خواهیم کرد. این روشها عبارتند از:
- مهاجرت از طریق شغل
- مهاجرت از طریق تحصیل
- مهاجرت از طریق ثبت شرکت
- مهاجرت از طریق سرمایه گذاری
- مهاجرت از طریق ازدواج
- مهاجرت از طریق ثبت اختراع
- مهاجرت از طریق دعوت نامه
- مهاجرت از طریق ویزای خوداشتغالی
مهاجرت از طریق شغل
عموما در روش مهاجرت شغلی فرد پس از دریافت یک جاب آفر از کشور مقصد خود، ویزای کاری دریافت میکند. مدت ویزای کاری محدود است و در صورتی که فرد نتواند ویزای کاری خود را تا مدت زمان معین شده توسط کشور مقصد تمدید کند، قادر به اخذ شهروندی نخواهد بود. تمدید ویزای کاری کسانی که با این شیوه مهاجرت میکنند به کارفرمای آنها بستگی دارد.
با این وجود بسیاری از کشورها قوانین سفت و سختی را برای کنترل ورود نیروی کار خارجی وضع کردهاند. بنابراین قانون کارفرمایان برای استخدام نیروی کار خارجی باید شرایط خاصی را دارا بوده و مجوزهایی را اخذ کنند. به عنوان مثال هر کارفرمای کانادایی برای استخدام نیروی کار خارجی باید مجوز LMIA را دریافت کند. این مجوز اثر نیروی کار خارجی را بر بازار کار کانادا بررسی میکند. روش مهاجرتی imp در مقابل روشی است که به کارفرمایان این اجازه را میدهد تا بتوانند بدون نیاز به LMIA نیروی کار مورد نظر خود را استخدام کنند.
بسیاری از کشورها با توجه به شرایط اقتصادی و وضعیت نیروی کار خود فهرستی از مشاغل مورد نیازشان را ارائه میکنند؛ با توجه به این فهرست کسانی که دارای تخصصهای مرتبط با نیاز کشور باشند میتوانند از طریق جابآفر به کشور مورد نظر خود مهاجرت کنند.
مهاجرت از طریق تحصیل
مهاجرت تحصیلی یکی از روشهای مهاجرت در سنین نسبتا پایینتر است که طرفداران زیادی دارد. یکی از مزیتهای مهاجرت از طریق تحصیل این است که فرد فرصت بهتری دارد تا با فرهنگ و شرایط کشور مورد نظر خود آشنا شده و در ادامه روند فعالیت خود در فضاهای کاری و اجتماعی عملکرد بهتری داشته باشد.
نکته دیگری که حائز اهمیت است، دانستن این واقعیت است که عموما دانشآموختگان یک کشور شانس بیشتری برای پیدا کردن کار در همان کشور دارند، به همین دلیل احتمال اخذ اقامت دائم و تابعیت برای کسانی که به صورت تحصیلی مهاجرت میکنند، بالا است. یکی از دلایل محبوبیت مهاجرت تحصیلی به کانادا را میتوان همین موضوع دانست.
مهاجرت از طریق دعوت نامه
اخذ دعوتنامه به تنهایی نمیتواند روشی برای مهاجرت باشد. در واقع کسانی که نزدیکانی در کشور مقصد دارند میتوانند به کمک دعوتنامه، ویزای توریستی و اقامت موقت کشور مقصد را دریافت کنند.
البته علاوه بر ویزای توریستی، در برخی از کشورها میتوان با استفاده از اسپانسرشیب و ارسال دعوتنامه برای اعضای درجه اول خانواده ویزا و اقامت گرفت. در ویزاهای اسپانسرشیپ، متقاضی باید اثبات کند که توانایی تامین مالی کسانی که برایشان دعوتنامه ارسال میکند را دارد. از میان ویزاهای اسپانسرشیپ، ویزای اسپانسر شیپ کانادا از شهرت بیشتری برخوردار است.
مهاجرت از طریق سرمایه گذاری
روش مهاجرت سرمایه گذاری ، روشی است که طی آن متقاضی میتواند با خرید ملک، سهام و یا حتی یک کسبوکار ویزای کشور مقصد خود را به دست بیاورد. شرایط روشهای سرمایهگذاری در کشورهای مختلف متفاوت هستند. در برخی از برنامهها لازم است که این سرمایهگذاری بهصورت بلاعوض انجام شود و در قبال آن به فرد امتیازی تعلق نخواهد گرفت؛ اما در برخی دیگر از برنامهها فرد موظف است تا بازه زمانی معینی اقدام به فروش سهام و یا ملک خود نکند.
مهاجرت با ثبت شرکت یکی از روشهای رایج مهاجرت برای دارندگان کسبوکار است. گاهی این شیوه از مهاجرت با ثبت یک شعبه از شرکت انجام میشود.در کانادا به برنامههای که به ثبت یک شعبه از شرکت میانجامند مهاجرت از طریق ict میگویند.
شیوههای مهاجرت ثبت شرکت در کشورهایی که اقتصادی رو به رشد دارند، محبوبیت بیشتری دارد.
مهاجرت از طریق ثبت اختراع
نکته قابل توجه این است که صرفا ثبت اختراع باعث نمیشود که بتوانید به کشوری مهاجرت کنید. در واقع کسانی که ایده مبتکرانه و خلاقانهای دارند، در صورتی که بتوانند برای این ایده یک بیزینس پلن خوب ارائه کنند ویزای استارتاپی دریافت خواهند کرد. بسیاری از کشورها مانند کشور کانادا، فرانسه و انگلیس تحت برنامه استارتاپ ویزا به دارندگان ایدههای خلاقانه اقامت دائم میدهند.
مهاجرت از طریق ویزای خوداشتغالی
دریافت ویزای خوداشتغالی روشی است که مختص هنرمندان ورزشکاران و مشاهیر است. بسیاری از بازیگرانی و ورزشکارانی که مهاجرت کردند، از این برنامه بهره گرفتهاند. افرادی که قصد استفاده از این برنامه را دارند باید در زمینه فرهنگی، هنری یا ورزشی خاصی سابقه داشته باشند یا این که فرد متمایزی بهشمار آیند تا بتوانند از طریق این شیوه مهاجرت کنند. مهاجرت از طریق موسیقی هم از زیرمجموعههای ویزای خوداشتغالی است.
کشورهای زیادی از جمله کانادا برنامهای را برای مهاجرت از طریق خوداشتغالی در نظر گرفتهاند. لازم به ذکر است که شرایط در برنامه خوداشتغالی کانادا و برنامه خوداشتغالی استان کبک اندکی با یکدیگر تفاوت دارند.
مهاجرت از طریق ازدواج
مهاجرت از طریق ازدواج روشی است که میتواند به اخذ اقامت و در نهایت شهروندی کشور مقصد منجر شود. در بیشتر موارد این شیوه از مهاجرت میتواند به اخذ ویزای الحاق به خانواده منجر شود. این ویزا در کشور انگلیس ویزای خانواده نام دارد و کسانی که میخواهند اقدام به مهاجرت به انگلیس از طریق ازدواج کنند، باید به سراغ این برنامه بروند.
کدام کشور برای مهاجرت بهتر است ؟
مهاجرت به کدام کشور بهتر است ؟
انتخاب مقصد مناسب برای مهاجرت به عوامل متعددی بستگی دارد. به عنوان مثال میتوان گفت مقصد مناسب مهاجرت برای افراد بالای 40 سال با مقاصد مناسب برای مهاجرت تحصیلی و مهاجرت جوانان متفاوت است. عموما شیوههای مناسب برای مهاجرت در سن بالا روشهای کاری و سرمایهگذاری است. یکی از بهترین کشورها برای مهاجرت در سن بالا آلمان است. روش سرمایهگذاری در این کشور، یکی از برنامههای مهاجرتی پرطرفدار است که سختگیری نسبتا کمتری نسبت به سن متقاضی دارد. علاوه بر آلمان کشورهایی که از سیستم امتیازبندی برای مهاجرت استفاده میکنند هم میتوانند برای مهاجرت در چهل سالگی و سنین بالاتر مناسب باشند. این موضوع درباره روشهای مهاجرت از طریق سرمایه گذاری نیز صدق میکند.
هر یک از کشورها برای یکی از مقاصد مهاجرتی مناسبتر هستند. به عنوان مثال برخی از کشورها برای مقاصد تحصیلی و برخی برای مقاصد کاری مناسبتر هستند. از سوی دیگر اگر با تخصص خاصی قصد مهاجرت کاری را داشته باشید و یا این که بخواهید در حوزه تخصصی خاصی تحصیل کنید هم مقصد موردنظرتان متفاوت خواهد بود. در ادامه شرایط و شیوه مهاجرتی پرطرفدار در برخی از کشورهای محبوب را بررسی خواهیم کرد.
مهاجرت به آمریکا
فرصتهای تجاری و تحصیلی فراوان این کشور باعث شده است تا همواره عده زیادی به مهاجرت به این کشور علاقهمند باشند. مهاجرت کاری به آمریکا طرفداران زیادی دارد. فرصتهای شغلی و تجاری فراوان این کشور باعث شده است تا آمار مهاجرت از کانادا به آمریکا هم بالا باشد و همواره عده زیادی به دنبال بهترین روش مهاجرت به آمریکا برای خودشان باشند.
مهاجرت به انگلیس
فرصتهای کاری بیشمار و مزایای اجتماعی فراوان کشور انگلیس را تبدیل به یکی از مقاصد پرطرفدار مهاجرت تبدیل کرده است. هرچند مهاجرت به انگلیس و خصوصا مهاجرت لندن ، هزینه زیادی را به نسبت دیگر کشورها به دنبال دارد، اما مزیتهای مهاجرت به انگلیس و حضور شرکتهای تجاری قدرتمند در این کشور باعث شده است تا همچنان افراد زیادی به زندگی در این کشور علاقهمند باشند.
مهاجرت به کشور انگلیس از طریق سرمایهگذاری، ویزای استارتاپ و مهاجرت کاری به انگلستان ، دیگر برنامههای پرطرفدار برای مهاجرت به این کشور هستند.
مهاجرت به دومینیکا
اخذ پاسپورت دومینیکا این روزها به یکی از برنامههای پرطرفدار در میان متقاضیان مهاجرت تبدیل شده است. علت این موضوع قدرت این پاسپورت و شرایط آسان خرید پاسپورت دومینیکا است. متقاضیان دریافت پاسپورت دومینیکا میتوانند بدون نیاز به حضور در این کشور تابعیت دومینیکا را دریافت کنند. این تابعیت قابل انتقال به نسل بعدی است و متقاضی میتواند این تابعیت را برای همه اعضای خانواده خود اخذ کند.
مهاجرت به فرانسه
ثبت شرکت در فرانسه و ویزای استارتاپ فرانسه برنامههای پرطرفداری هستند که این روزها با توجه به رشد اکوسیستم استارتاپی این کشور متقاضیان بیشتری پیدا کردهاند. لازم به ذکر است که امکان تاسیس شرکت در کشور فرانسه در کمترین زمان ممکن وجود دارد. در حال حاضر بیش از ۱۰ هزار استارتاپ در فرانسه فعالیت میکنند.
مهاجرت به استرالیا
استرالیا کشوری مهاجرپذیر است. با توجه به شرایط اقتصادی و فرهنگی این کشور و برنامههای مهاجرتی متعدد آن، مهاجرت به استرالیا رویای بسیاری از کسانی است که قصد مهاجرت دارند. بهترین روش مهاجرت به استرالیا، میتواند با توجه به شرایط شما گستردگی زیادی داشته باشد. به عنوان مثال مهاجرت کاری به استرالیا برنامههای کاری موقت و بلند مدت فراوانی را در برمیگیرد.
لازم است بدانید از طریق ویزای الحاق به خانواده، امکان مهاجرت خانوادگی به استرالیا را هم خواهید داشت. استرالیا هم مانند کانادا یک سیستم امتیازبندی برای شیوههای مهاجرتی نیروی کار ماهر دارد.
مهاجرت به کانادا
کانادا یکی از مقاصد پرطرفدار متقاضیان مهاجرت است. برنامههای زیادی برای مهاجرت به کانادا وجود دارند که هر کدام برای شرایط خاصی مناسب هستند. میتوانید این برنامهها را به صورت کلی در وبسایت اداره مهاجرت کانادا مشاهده کنید. از میان این برنامهها روشهای سرمایهگذاری در کانادا یکی از برنامههای مهاجرتی محبوب در این کشور هستند. از میان برنامههای استانی مختلف کارآفرینی و سرمایهگذاری در نیوبرانزویک ، شرایطی کمتر سختگیرانه دارد.
علاوه بر روشهای ذکر شده، مهاجرت کاری به کانادا و ویزای استارتاپ کانادا هم یک روش مهاجرت به کانادا به شمار میرود که برای دارندگان ایدههای خلاقانه استارتاپی مناسب است. برنامه کشاورزی و مهاجرت به ساسکاچوان از برنامههای مهاجرت به کانادا است که به مدرک زبان نیاز ندارد و به اخذ سریع اقامت کانادا منجر میشود.
لازم به ذکر است که مهاجرت از کشورهای اروپایی و دیگر مقاصد پرطرفدار ایرانیان به کشور کانادا رواج زیادی دارد. به عنوان مثال میتوان به مهاجرت از آلمان به کانادا اشاره کرد. شاید بتوان علت این موضوع را مالیاتها و شرایط فرهنگی کشور آلمان دانست. کانادا به نسبت آلمان فرهنگ مهاجرپذیرتری دارد و سطح رفاه زندگی در این کشور بالاتر است.
تعریف مهاجرت و پناهندگی
چگونه مهاجرت کنیم ؟
- انتخاب مقصد و شیوه مهاجرت
اولین گام در پروسه مهاجرت این است که هنگام اخذ تصمیم نهایی خود، با توجه به شرایط خودتان، توقعات و اهداف خود از مهاجرت را معین کنید. بعد از این کار باید شرایط خود را با برنامههای مهاجرتی متنوع و مقاصد مختلف تطبیق دهید و در نهایت مقصد مورد نظر خود و شیوه مهاجرتی مناسب خودتان را پیدا کنید.
جمعآوری مدارک
بعد از این مرحله لازم است که بتوانید با توجه به چک لیست، مدارک لازم را جمعآوری کنید. لازم است توجه کنید که در برخی موارد این مدارک شامل پاسخ آزمون زبان و یا تمکن مالی است؛ با توجه به این که اخذ این گونه مدارک زمانبر است، هرچه زودتر نسبت به اخذ و جمعآوری آنها اقدام کنید که از برنامه زمانبدی خود برای مهاجرت دور نشوید.
ارسال مدارک
شیوههای ارسال مدارک و اقدام برای مهاجرت در برنامهها و کشورهای مختلف متفاوت است. به عنوان مثال در برخی از شیوههای مهاجرتی، فرد میتواند از طریق اینترنتی ثبتنام خود را انجام دهد؛ در برخی دیگر از شیوهها نیاز به مراجعه به سفارت و ثبتنام حضوری وجود دارد؛ این در حالی است که برای برخی روشها تنها میتوانید از طریق نمایندههای تاییدشده اقدام کنید و امکان ثبتنام برای مهاجرت به صورت فردی وجود ندارد.
دریافت پاسخ
- مدت زمان لازم برای انتظار تا دریافت پاسخ از سوی اداره مهاجرت کشور مقصد، در موارد مختلف متفاوت است. در برخی روشها پس از پذیرفته شدن درخواست فرد، امکان دریافت ویزا به صورت مستقیم وجود دارد اما در برخی از موارد لازم است تا بعد از این مرحله یک مصاحبه حضوری هم انجام شود.
دریافت ویزا
نهایتا در صورتی که پاسخ اداره مهاجرت به درخواست متقاضی مثبت باشد، برای او ویزا صادر خواهد شد. با کمک این ویزا فرد میتواند به کشور مقصد سفر کند. برخی از شیوههای مهاجرتی از ابتدا اقامت دائم را برای متقاضی به دنبال دارند اما در برخی از شیوهها لازم است تا فرد مدت معینی را در کشور مقصد سپری کند و در صورت رعایت شروط، مشمول دریافت اقامت دائم خواهد شد.
اخذ شهروندی
همه کسانی که قصد مهاجرت به کشوری دیگر را دارند، لزوما به دنبال اخذ شهروندی کشور مقصد نیستند؛ اما اگر کسی بخواهد شهروندی کشور مورد نظر خود را هم دریافت کند لازم است پس از اخذ اقامت دائم، مدت زمان تعیین شده توسط اداره مهاجرت کشور مقصد را در آن کشور بماند. پرداخت مالیات، قانونمداری و عدم ارتکاب جرم توسط متقاضی مهاجرت در مدت معین شده بررسی میشود و در صورتی که فرد واجد همه شرایط اعلام شده توسط اداره مهاجرت کشور مقصد باشد، نهایتا شهروندی آن کشور را دریافت خواهید کرد.
لازم است به این نکته توجه کنید که اخذ تابعیت دوم در همه موارد امکانپذیر نیست و گاهی لازم است برای اخذ شهروندی یک کشور ثانویه، تابعیت اولیه خود را ابطال کنید.
هزینه مهاجرت
اقدام به مهاجرت با کمترین هزینه دغدغه بسیاری از کسانی که به انجام مهاجرت فکر میکنند. بهطور کلی نمیتوان هزینهای را برای مهاجرت مشخص کرد زیرا حداقل هزینه مورد نیاز با توجه به شیوه مهاجرت انتخابی کاملا متفاوت است. عموما هزینه مهاجرت تحصیلی و مهاجرت با جاب آفر نسبت به دیگر روشهای مهاجرتی پایینتر است، از سوی دیگر تاسیس شرکت و ثبت شعبه پرهزینهترین شیوههای مهاجرتی به شمار میروند. البته استثناهایی هم در این مورد وجود دارند.
برای مهاجرت به چه مدارکی نیاز داریم؟
شرایط مهاجرت
با توجه به گستردگی زیاد شیوههای متنوع مهاجرتی، شرایط هر یک از این شیوهها نیز با هم تفاوت بسیار زیادی دارد. اما بهطور کلی در هر یک از این شیوهها نیاز به رعایت ۴ شرط کلی وجود دارد:
- ارائه مدرک زبان
- داشتن بیمه درمانی
- اثبات تمکن مالی
- تکمیل فرمهای مهاجرتی
عموما مدرک زبان معتبر در بیشتر شیوههای مهاجرتی آیلتس است. با توجه به کشور مقصدتان گاهی لازم است که مدرک زبان دیگری را هم ارائه کنید. مبلغ تمکن مالی بهصورت کلی تابعی از مدت زمان اقامت شما در کشور مقصد و میانگین هزینههای زندگی در آن کشور است.
مدارک لازم برای مهاجرت
مدارک مشترک در بیشتر روشهای مهاجرتی شامل موارد زیر میشوند:
- بیمه نامه
- گواهی سلامت
- گواهی عدم سوءپیشینه
- مدارک هویتی
- مدارک تمکن مالی
- گذرنامه با بیش از ۶ ماه اعتبار
- مدارک تحصیلی
- مدرک زبان معتبر
- رسید پرداخت هزینهها
در صورتی که روش مهاجرت تحصیلی باشد، لازم است که علاوه بر مدارک ذکر شده، فرد گواهی پذیرش تحصیلی خود را هم از موسسه آموزشی که قصد ادامه تحصیل در آن را دارد، ارائه کند. در روشهای مهاجرت کاری هم لازم است تا متقاضی جابآفر تایید شده خود را ضمیمه پرونده کند.
فرق مهاجرت و پناهندگی
تفاوت اصلی میان دو مفهوم مهاجرت و پناهندگی این موضوع است که در پروسه مهاجرت فرد به صورت دواطلبانه و نه به علت حضور یک اجبار خارجی تصمیم به مهاجرت میگیرد. در واقع مهاجرت یک تصمیم است که با اختیار کامل توسط فرد اخذ میشود؛ اما پناهندگی تحت تاثیر یک اجبار خارجی انجام میشود. در واقع فردی که با قصد پناهندگی از کشور خود خارج میشود، دیگر امکان ادامه زیست در کشور خود را ندارد و در صورت عدم خروج یا بازگشت به کشورش، ممکن است متحمل آزارهای جانی، مالی و روانی فراوانی شود.
کسانی که از طریق برنامههای پناهندگی اقدام به مهاجرت میکنند باید بتوانند ثابت کنند که به دلیل جنگ یا شرایط خاص اجتماعی و سیاسی، امکان ادامه زندگی در کشور خود را ندارند.
ویزای همراه در انواع روش های مهاجرت
عموما در بیشتر روشهای سرمایهگذاری و کاری به همراهان متقاضی ویزای همراه تعلق میگیرد. در قوانین برخی از کشورها این ویزا تنها به همسر و فرزندان متقاضی تعلق میگیرد ولی در برخی از کشورها امکان اخذ ویزای همراه برای والدین و خواهرها و برادرها هم وجود دارد.
ویزای همراه به چه کسانی تعلق میگیرد؟
در روشهای تحصیلی، به یک نفر از اعضای خانواده کودک زیر ۱۸ سالهای که برای تحصیل مهاجرت میکند، ویزای گاردین اعطا میشود. در بیشتر کشورها به یک نفر از همراهان دانشجوی مهاجر نیز ویزای همراه تعلق خواهد گرفت.
روشهای مهاجرت متخصصان
مهاجرت کاری برای متخصصان شیوههای متنوعی دارد؛ اما موضوع اصلی که باید در هنگام مهاجرت کاری به عنوان یک متخصص باید مورد توجه قرار دهید این است که برخی از تخصصها در کشورهای مختلف تفاوتهایی دارند. به عنوان مثال میتوان به پزشکی اشاره کرد. مهاجرت پزشکان از این جهت با دشواریهایی روبهرو است که برخی از تخصصهای پزشکی که در ایران تدریس میشوند در کشورهای دیگر تخصص مشابهی با آنها وجود ندارد. از این جهت لازم است قبل از تصمیمگیری برای مهاجرت به یک کشور این موارد بررسی شوند.
در بیشتر کشورها فهرستی از مشاغل مورد نیاز وجود دارند. افرادی که تخصص ذکر شده در این فهرست را داشته باشند، پروسه مهاجرتی راحتتری را به این کشورها تجربه خواهند کرد. علاوه بر موارد ذکر شده، روشهای نیروی کار ماهر در بیشتر کشورها، مانند اسکیل ورکر کانادا، شامل یک سیستم امتیازبندی است. با کمک این سیستم، فرد در صورت دارا بودن سوابق کاری بینالمللی و تخصص امتیاز بیشتری را کسب خواهد کرد و شانس متقاضی برای این که بتواند از طریق این سیستم مهاجرت کند افزایش پیدا خواهد کرد.
تجربیات و پرسشهای خود را درباره موضوع مهاجرت برای ما کامنت کنید. با توجه به پیچیده بودن پروسههای مهاجرتی و به روز شدن پیوسته این پروسهها، یافتن شیوه مناسب مهاجرتی برای هر فرد ممکن است کار دشواری باشد. اگر برای یافتن بهترین راه مهاجرت برای خود سردرگم هستید، میتوانید شرایط خود را از طریق مشاوره رایگان با کارشناسان مجرب موسسه مهاجرتی ادیسه ارزیابی کنید.
سؤالات متداول
آیا قوانین مهاجرت به آمریکا، کانادا و اروپا یکسان است؟
خیر. قوانین اخذ ویزا، تابعیت و شهروندی در هر کشور با کشور دیگر متفاوت است. در برنامههای مهاجرتی مشترکی مانند ویزای استارتاپ نیز شرایط و مدارک برنامه در کشورهای مختلف متفاوت هستند.
بدون مدرک زبان می توان مهاجرت کرد؟
میتوان گفت که اکثر برنامههای مهاجرتی نیاز به مدرک زبان دارند اما با این وجود در برخی روشهای سرمایهگذاری و تحصیلی میتوان بدون داشتن مدرک زبان هم اقدام به مهاجرت کرد.
بیشترین ایرانیان مهاجر در کدام کشورها هستند؟
نگلیس و کانادا با ۴۱۰ هزار نفر جمعیت ایرانیان مقیم، بیشترین آمار ایرانیان مهاجر را در خود جای دادهاند. پس از این دو کشور به ترتیب کشورهای آلمان، فرانسه و سوئد بیشترین جمعیت ایرانیان مقیم را دارند.
بهترین روش های مهاجرت کدامند؟
بهترین روشهای مهاجرت با توجه به شرایط هر یک از افراد تعیین میشود. بهطور کلی روشهایی که هزینه کمتری در پی دارند و در مدت زمان کوتاهتری اخذ اقامت دائم و شهروندی را در پی دارند، روشهای مهاجرتی بهتری به شمار میروند.
سادهترین و ارزانترین روشهای مهاجرتی کدامند؟
عموما روشهای مهاجرت تحصیلی و یا مهاجرت با جاب آفر هزینه کمتری نسبت به دیگر شیوههای مهاجرت دارند. با این حال روشهای مهاجرتی سادهتر که شرایطی کمتر سختگیرانه دارند، عموما روشهای سرمایهگذاری هستند که هزینه زیادی در پی دارند.
بهترین سن برای مهاجرت چند سالگی است؟
هر یک از روشهای مهاجرتی محدودیت سنی مخصوص به خود را دارند. عموما حداقل سن در روشهای سرمایهگذاری و یا کاری، بیشتر است. در مقابل برای روشهای تحصیلی سن کمتری لازم است. بهطور کلی میتوان گفت که هرقدر در سن کمتری اقدام به مهاجرت کنید، راحتتر با فرهنگ و شرایط کشور مقصد کنار خواهید آمد و میتوانید در جامعه آن پذیرفته شوید.
تفاوت ویزا، اقامت و تابعیت چیست؟
ویزا در واقع اجازهنامهای از کشور مقصد است که به فرد اجازه میدهد تا برای مدتی معین و تحت شرایطی خاص وارد خاک کشور مورد نظر شود. اقامت به مدت زمانی که گفته میشود که فرد میتواند پس از ورود به خاک کشور مقصد، در آن کشور بماند. تابعیت یا شهروندی، در واقع باعث میشود تا فرد مهاجر بتواند از مزایایی که شهروندان عادی از آن برخوردارند، بهرهمند شود
برای تغییر این متن بر روی دکمه ویرایش کلیک کنید. لورم ایپسوم متن ساختگی با تولید سادگی نامفهوم از صنعت چاپ و با استفاده از طراحان گرافیک است.
برای تغییر این متن بر روی دکمه ویرایش کلیک کنید. لورم ایپسوم متن ساختگی با تولید سادگی نامفهوم از صنعت چاپ و با استفاده از طراحان گرافیک است.